گوشت قرمز بسیار لذیذ است. به همین دلیل بسیازی در خوردن آن افراط می کنند، غافل از اینکه این زیاده روی می تواند احتمال ابتلا به سرطان کلیه را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. بر اساس پژوهشی جدید ، میانسالانی که روزانه حدود 110 گرم یا بیشتر گوشت قرمز می خورند ، 19 درصد بیشتر از سایرین در معرض ابتلا به سرطان کلیه قرار دارند. به علاوه ، نوع طبخ گوشت قرمز نیز در میزان سرطان زا بودن آهن موثر است . به نحوی که هرچه گوشت قرمز را بیشتر به صورت کبابی و بریان مصرف کنید، احتمال ابتلا به این بیماری نیز افزایش خواهد یافت زیرا کباب یا بریان کردن گوشت بیش از روش های دیگر آن را در معرض مواد شیمیایی سرطان زای حاصل از فرآیند پخت قرار می دهد. با این همه گوشت قرمز مهم ترین منبع آهن و پروتئین است ونباید مصرف آن را به علت ارتباطش با سرطان کلیه قطع کرد بلکه باید میزان مصرف آن را مطابق برنامه های غذایی سالم تحت نظر متخصصان کاهش داد. عموما در چنین برنامه هایی به طور کلی توصیه می شود که غذا ها ی پرچرب حاصل از گوشت های فراوری شده کاهش یابد و به جای آنها گوشت کم چرب ، پرندگان، آبزیان و آجیل مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین برای پخت سالم گوشت تا حد ممکن از پختن آن در معرض شعله مستقیم یا سطح داغ خودداری کنید ، زمان پخت را کاهش دهید و قبل از اینکه گوشت را در معرض دمای بسیار زیاد قرار دهید ، ترجیحا آن را در مایکروویو بگذارید که تا حدی پخته شود . البته فراموش نکنید خوردن گوشت قرمز زیاد حتی اگر به سرطان کلیه منجر نشود باعث افزایش تراکم پلاکت در سرخرگ ها خواهد شد و مشکلات عدیده دیگری را به بار خواهد آورد.
منبع:مجله تندرستی
:: موضوعات مرتبط:
دانستنیهای علمی ,
,
:: برچسبها:
سلامتی ,
:: بازدید از این مطلب : 1309
|
امتیاز مطلب : 69
|
تعداد امتیازدهندگان : 17
|
مجموع امتیاز : 17